Meditatie

Meditatie

Gaan zitten om te mediteren en dan gedachteloos zijn is een mythe. 

Per seconde komen er heel veel gedachten omhoog en maar een paar van die gedachtes komen bovendrijven in je bewustzijn, de rest verdwijnt naar onbewust en onderbewust niveau.

Je kunt je voorstellen dat het op een gegeven moment volle bak wordt in je onderbewustzijn en dat dit effect kan hebben op je helderheid van geest en de focus van je mind.

Als deze onbewuste gedachtes of overtuigingen je gedrag gaan beïnvloeden, zonder dat je daar echt voor kiest, kan het gebeuren dat je handelt vanuit angst uit het verleden in plaats van dat je de situatie vanuit het hier en nu benadert. 

 

Meditatie is het proces waarbij je je gedachten voorbij laat gaan, zonder er aan vast te houden of je ermee te identificeren.

Op deze manier dump je zo min mogelijke gedachten, aannames en overtuigingen in je onderbewustzijn.

Meditatie is een proces, een reinigingsproces...

 

Kundalini Yoga meditaties zijn anders dan stil zitten en aan niks denken.

Je maakt gebruik van onder andere hand- en lichaamshoudingen, mantra’s en een bewuste ademhaling om je geest tot rust te brengen en je bewustzijn te verruimen.

De kracht zit vaak in het vasthouden of herhalen van een houding en het bewust ademen.

 

De meditaties in Kundalini Yoga hebben hele specifieke doelen en resultaten voor ogen.

En er zijn oneindig veel bijzondere en creatieve meditaties die je kunt doen om positieve veranderingen in je leven teweeg te brengen!

 

Kundalini Meditatie helpt je:

meer in het moment te zijn

je bewustzijn te verruimen

meer rust en stabiliteit en verbinding met jezelf te ervaren

 

Een keer per maand is er een maandmeditatie op de vrijdagavond van 20.00-22.00 uur. We doen en ervaren dan 2 of 3 langere meditaties.


Als het uitkomt in het rooster is er een vollemaanmeditatie. Bij voldoende mensen is dit een speciale groepsmeditatie, bij een klein groepje een individuele meditatie die past bij de maanenergie.


Data staan op deze site en op Kundalinilalala.nl.

 

Innerlijke rust, contact met jezelf.